Tuossa tuli kommentoitua muuatta viestiketjua ja kerrottua, että olen osallistunut aika lailla tyystin epäonnistuneelle verkkovetoiselle kurssille. Mistä siinä olikaan kyse... pitää ihan miettiä, kun aikaa on jo kulunut kohtalaisen kauan. Kyseisellä kurssilla käytettiin Optima-ympäristöä, joka on sinällään ihan näppärä sovellus - hyviä ja huonoja puolia on ja kaikki tätäkin lukevat varmaan tietävät ne ilman kummempaa selittelyä. Oma tiivistetty näkemykseni on se, että kyseessä lienee paras huonoista oppimisympäristöistä ja hyvää ei ole tullut edes vastaan... Anteeksi nyt vaan, olen aika pessimisti - johtuu varmaan siitä, että aina kun jotain aletaan hypettämään liikaa [paljonko se sitten onkaan], niin meikäläisen niskakarvat nousevat pystyyn.

No nyt välillä asiaankin, siis epäonnistuneeseen kurssikokemukseen. Kyseiseen kurssiin liittyi satunnainen määrä lähitapaamisia - niiden osalta vakava ongelma oli se, että ne eivät olleet säännöllisiä. Ajat ja paikat vaihtelivat, joten porukka oli paikalla miten sattuu... allekirjoittanut mukaanlukien.

Toinen kompastuskivi liittyi kurssin toteutukseen, joka oli hoidettu niin, että Optimassa oli N-kappaletta eri vaiheisiin ja aiheisiin liittyviä keskustelualueita, joille porukka sitten postitteli vähän miten sattuu... Kaikilla osallistujilla oli pari pakollista pientä kirjoitus ja sitten pari pakollista kommentointia... Tulos oli sellainen, että kirjoitukset tulivat hiukan ennen  deadlinea pompsina [kaikki] ja kommentit olivat rataa "ihan hyvä". Tuo sitten oli hajautettuna usealle alueelle, eikä mitään keskustelua tullut... Sepä siitä sitten.

Ja tuo nyt oli yksi esimerkki.